Deze RTL-box mag gezien worden

Erik op 15 februari 2018 | 2 minuten leestijd
De vloerverwarmingsregelaar van TECE hoef je niet langer dicht bij de vloer te installeren. De aluminium bedieningsknop met een front van glas is compact en strak vormgegeven. Installeer hem op een praktisch bedienbare plaats, bijvoorbeeld naast de lichtschakelaar.

Vaak zijn teruglooptemperatuurbegrenzers (RTL) doelmatig vormgegeven en zo veel mogelijk verscholen. Voor de bediening is dit niet erg handig. Ook technisch gezien is een laag geïnstalleerde RTL-box niet ideaal, omdat de sensor zich dan dicht boven de warmtebron bevindt. TECE heeft daarom een vloerverwarmingsregelaar ontworpen met veel aandacht voor het design.

Compact ontwerp

De nieuwe RTL-box is in zwart of wit verkrijgbaar. Het is een compact product van 104 x 124 mm, met een front van 7 mm. Dit maakt de vloerverwarmingsregelaar gemiddeld tot 60 % kleiner in vergelijking met soortgelijke producten. De thermostaatknop is van geanodiseerd en het vlakke front van echt glas.

Speciale bevestigingsplaat

In de praktijk komt het bij RTL-boxen vaak voor, dat de thermostaatknop afhankelijk van de muuropbouw erg ver uit de muur steekt. TECE heeft daarom een bevestigingsplaat met een speciaal in diepte te verstellen systeem ontwikkeld, dat helpt dit dimensionale en optische gebrek te vermijden.

Gerelateerde artikelen