​Deze portable airconditioner houdt je koel in de zomer

Handig voor de aankomende zomermaanden: een compacte en draagbare airconditioner, die je gemakkelijk in je raamkozijn klikt. De makers van de Noria waren op zoek naar het ambitieuze bedrag van 250.000 dollar op Kickstarter.com, om hun product verder te ontwikkelen, maar na enkele dagen hadden ze de 300.000 dollar al overschreden. Eén nadeel: alleen mensen met verticale schuiframen kunnen gebruik maken van het apparaat.

De airconditioner, met een gewicht van ongeveer 13 kilogram en een hoogte van slechts 15 centimeter, is ontwikkeld om alle pijnpunten van traditionele raam-airconditioners aan te pakken. De Noria is, volgens de makers, dan ook klein, stil, mooi van design en gemakkelijk te installeren.

Frame voor raamkozijn

De Noria komt met een speciaal frame, die gemakkelijk in je raamkozijn te klikken is. De airconditioner is vervolgens weer gemakkelijk in het frame te klikken. Steek de stekker in een stopcontact en hij is ready to go.

Daarnaast is de airconditioner te besturen met een app, via je smartphone of tablet. Zo kun je bijvoorbeeld een tijdsrooster instellen, om zoveel mogelijk energie te besparen.

Hoewel de Noria nog niet op de markt is, kan je via Kickstarter wel een pre-order plaatsen, voor 300 dollar.

Gerelateerde artikelen