Deze artikelen werden het meest gelezen in 2017

Erik op 13 december 2017 | 4 minuten leestijd
We kunnen het nieuwe jaar al bijna ruiken dus is het weer tijd voor de afsluitende lijstjes. InstallatieProfs doet er graag aan mee. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? En wat zegt dat over de huidige installatiebranche?

Laten we vooropstellen dat er veel gaande is omtrent de oude en vertrouwde cv-ketel. Nederland wordt, op termijn, gasloos. En dat heeft effecten op de keuzes die worden gemaakt door installateurs. Een duurzamere manier van verwarmen dringt zich steeds meer aan.

5. Gelijkspanningsinstallatie

De nummer vijf van 2017 was een verhaal over een gelijkspanningsinstallatie die werd geïnstalleerd in een loft in Eindhoven. Dit heeft als grote voordeel dat duurzaam opgewekte energie zonder omvormer kan worden opgeslagen in een speciale accu. De energieverliezen worden zo tot een minimum beperkt.

4. Tips voor het aanschaffen van zonnepanelen

Wij blijven nog even in de hoek van duurzame energie. Steeds meer particulieren hebben inmiddels besloten om een PV-systeem te plaatsen. Andere zijn nog aan het dubben of weten hoe precies waar zij op moeten letten. Jij als installateur kan particulieren daar bij helpen. Om die reden kwam InstallatieProfs met zeven tips voor het kiezen van zonnepanelen.   

3. Pas op voor kalk

Zoals eerder aangegeven, de cv-ketel is op zijn retour. Een volledige vervanging van alle ketels zal nog wel op zich laten wachten, maar het gaat gebeuren. In de tussentijd is het zaak dat de ketels die nog in omloop zijn, goed worden onderhouden. Een grote vijand in deze is kalk. Want kalk in de cv-ketel is foute boel. Daar wilde onze lezer wel meer over weten.

2. Hoe gevaarlijk is de CV-ketel?

Waar kalk een gevaar oplevert voor de cv-ketel zelf, kan een onvolledige verbranding zorgen voor gevaren voor de gebruiker. Nog jaarlijks sterven meerdere Nederlanders aan een koolstofmonoxidevergiftiging. Al kennen veel inwoners van ons land de gevaren van een cv-ketel niet. Met gevolg dat zij deze niet altijd goed laten controleren en onderhouden. Werk aan de winkel voor de adviserende installateur.

Nummer 1

De nummer één van 2017 is een duidelijke afspiegeling van de kant waar de installatiebranche op gaat. De warmtepomp, pelletkachel en zonneboiler hebben de toekomst. Na meerdere decencia zal er langzaam afscheid worden genomen van de cv-ketel. Misschien moet jouw klant op kort termijn wel zijn cv-ketel vervangen. Maar waarvoor? Kortom, wat zijn de alternatieven voor de cv-ketel?

Voor nu een goed uiteinde en een goed 2018! 

Gerelateerde artikelen