De nieuwe kabelnorm nadert: Fedet komt met vragen en antwoorden

Erik op 7 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Voor kabelleveranciers is het geen nieuws, maar vanaf 1 juli moeten kabels, die door fabrikanten en importeurs in de handel worden gebracht voor permanente installaties van bouwwerken, voldoen aan de CPR brandclassificatie. Veel fabrikanten en leveranciers hebben nog vragen over het toepassen van de CPR.

Vanaf juli moet iedereen geloven aan de norm EN50575 die door CPR wordt ingevoerd. Na een overgangsperiode van een jaar is de CPR brandclassificatie een feit. “Het doel van de CPR is eenduidige informatie te verstrekken over prestaties van bouwproducten. Op die manier worden gebouwen en/of civieltechnische werken brandveiliger gemaakt,” laat Fedet weten in een persbericht. Zij stelden een ‘Frequently Asked Questions’-lijst op om kabelbedrijven tegemoet te komen en hun vragen over de nieuwe CPR-classificatie te beantwoorden. De FAQ’s zijn te vinden op de website van Fedet.

Veel leveranciers en fabrikanten van kabels hebben de overstap naar de nieuwe norm al gemaakt. Onder meer Draka Kabels, Eldra en TKF bieden al kabels aan die aan de nieuwe norm voldoen. 

Gerelateerde artikelen