De maXTouch: gewenste uitbreiding voor databedrijven

Erik op 13 juli 2017 | 2 minuten leestijd
“Of het nu een project is met een hoog of laag volume, een standaard of een maatwerk oplossing, met maXTouch kunnen we aan erg gedetailleerde specificaties voldoen.” Met deze omschrijving introduceert Schurter de nieuwste uitbreiding van het assortiment: de maXTouch.

Schurter is een toonaangevende innovator en fabrikant van elektronica en elektronische componenten. Daarbij ligt de focus op een veilige stroomvoorziening en het eenvoudig gebruiken van de apparatuur. Het internationale bedrijf ziet bijna onbeperkte mogelijkheden in het programmeren van de controller. De wensen van de klant staan daarbij voorop.

Chip on Flex

Toegang tot de maXTouch controller familie stelt Schurter in staat om een ‘Chip on Flex’ oplossing te ontwikkelen. “Deze technische ontwikkeling – het ontwikkelen van een controller circuit op de staart van de touch sensor- biedt dezelfde mogelijkheden als een normale controller met een geprint circuitbord, maar maakt gebruik van een beperkte hoeveelheid hardware op een compacte board en is daarom kostenbesparend.” Zowel capacitieve schakelaars als capacitieve (PCAP) touchscreens kunnen worden ontwikkeld met de controllers van Microchip (Atmel). Het nieuwe product vult de partners AMT/ PenMount en EETI aan.

Assortiment en portfolio

Het bedrijf heeft een uitgebreid productportfolio dat bestaat uit producten op het gebied van capacitieve oplossingen, touchscreens, membraanschakelaars, circuitbescherming, stekers en connectoren, EMC producten, schakelaars en Electronic Manufacturing Services. De maXTouch is daar nu aan toegevoegd. “Bij Schurter zijn specialisten getraind en beschikbaar om de maXTouch chip te programmeren naar de beste prestaties.” De Microchip (voormalig Atmel) maXTouch controller voldoet volgens de ontwikkelaar aan de eisen van de klanten die al vaak gebruik maken van MicroChip/Atmel componenten.    

Gerelateerde artikelen