De Dakreflector: het hoe en wat van solar-installaties op hellende daken

Erik op 16 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Elk dak is anders. Dit betekent dat zonne-energiesystemen bij elk dak op een andere manier gemonteerd moet worden. Elk dak en elk type systeem heeft namelijk specifieke aandachtspunten. Om deze reden hebben TNO, Holland Solar en BDA Advies, in samenwerking met leveranciers van bevestigingsmaterialen voor zonnepanelen, de Dakreflector ontwikkeld: een boekje dat handvatten biedt voor het monteren van zonne-energiesystemen op hellende daken.

De publicatie is ontwikkeld voor installateurs, inspecteurs en beheerder en draagt bij aan de kwaliteitsverbetering en veiligheid.

Waarom?

Door het grote aantal verschillende daken en montagesystemen, is er in de markt behoefte om meer grip te krijgen op wat wel en wat niet kan. De Dakreflector speelt hierop in en dient als eerste aanzet om uiteindelijk tot een uniforme beoordelingsgrondslag te komen.

Hoe kun je de toestand van een dak het beste beoordelen? Welke bevestigingsmethodiek kan het beste worden toegepast? Op welke risico’s moet men letten? En welke maatregelen neem je vervolgens?

Solar Solutions

De Dakreflector wordt vandaag geïntroduceerd op Solar Solutions International 2016, de vakbeurs van de zonne-energie sector in de Expo Haarlemmermeer. Het boekje is hier gratis verkrijgbaar, onder andere op de stand van Holland Solar. Na de beurs is het boekje, tegen een kleine vergoeding, online te bestellen.

Gerelateerde artikelen