​Crowdfunder wil Rutte duurzamer maken

Erik op 2 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Dat de VVD duurzaamheid niet als hoogste prioriteit stelt in hun verkiezingsprogramma, is geen publiek geheim. Premier Mark Rutte liet in een interview, dat hij onlangs had met Ferry Mingelen, weten dat hij nog geen zonnepanelen heeft. Voor ZonnepanelenDelen een ideaal moment op een crowdfunding project te starten om het dak van Rutte volledig vol te leggen met zonnepanelen.

De crowdfunder laat in een persbericht weten het een perfecte kans is om het huis van de premier duurzamer te maken. “Zonnepanelen moeten normaal worden namelijk. Voor alle Nederlanders. Dat is goed voor het milieu en goed voor Nederland in zijn geheel.” Rutte reageerde tijdens het interview laconiek en was benieuwd naar de financiële voordelen van zonne-energie. Interview Mingelen antwoordde daarop dat ook het milieuaspect een belangrijke reden kan zijn.

Geen tijd

De reden waarom Rutte niet over zonnepanelen beschikt, heeft geen politiek motief. Hij is naar eigen zeggen “nooit aan toe gekomen.” De crowdfunding voor zonnepanelen bij premier Mark Rutte is op 1 maart gestart via de website van Zonnepanelendelen en duurt tot 14 maart. Normaal gesproken kunnen investeerders rendement krijgen op hun investering via crowdfund projecten, maar in het geval van de panelen van Rutte blijft het bij een donatie. “Wij weten natuurlijk ook wel dat de premier makkelijk het zonne-energiesysteem zelf kan betalen. Dat de donaties eigenlijk niet nodig zijn, maar wij willen een signaal geven. Wij vinden het belangrijk dat premier Rutte zo snel mogelijk de zonnepanelen op zijn dak heeft liggen!”

Geen weggegooid geld

Rutte heeft nog niet gereageerd op de actie van de crowdfunder. “Mocht de premier dit aanbod niet accepteren dan zullen de donaties ten goede komen aan de WakaWaka Foundation, zodat de donaties sowieso voor meer zonne-energie zorgen,” legt Zonnepanelendeler verder uit.

Gerelateerde artikelen