Conrad breidt assortiment uit met sensorgestuurde lamp Surface Circular

Erik op 8 juni 2020 | 2 minuten leestijd
Conrad breidt het assortiment van de Duitse LED-leverancier Ledvance uit met de sensorgestuurde lamp Surface Circular. Hierdoor wordt ook het aanbod voor professionele gebouwentechniek uitgebreid.

“In tijden van stijgende energiekosten en vanwege milieuredenen is het noodzakelijk om het energieverbruik van verlichting in de particuliere en openbare sector te verminderen. LED’s zijn hier perfect voor geschikt, mits ze voldoen aan de eisen voor lichtsfeer, design en comfort,” aldus Bettina Junge, productmanager bij Conrad. “Met de sensorgestuurde Surface Circular van Ledvance breiden wij ons aanbod uit met een aanvullende, professionele en hoogwaardige oplossing in de gebouwentechniek van een internationaal opererende Duitse leverancier.”

Daglichtdetectie 

Het hart van de nieuwe Surface Circular-lampen is de geavanceerde sensortechnologie binnenin, die een nog meer individuele instelling voor bewegingsherkenning (detectiebereik tot 8 m en 110°), schemerschakeling dan wel daglichtdetectie (drempelwaarde: 25 lx) of tijdsduur (5 seconden tot 10 minuten) mogelijk maakt. 

De Surface Circular is te gebruiken als plafond- of wandlamp en biedt een hoge lichtopbrengst van maximaal 80 lm/Wu, een lichtstroom van maximaal 1920 lm en een stralingshoek van 120°. Daardoor is hij geschikt als vervanger voor traditionele oppervlakteverlichting. In vergelijking met gewone, compacte fluorescentielampen kan het energieverbruik tot wel 55 % worden verminderd.

Het hoogwaardige, sobere design en het warmwitte kleurenaanbod van 3000 of 4000 K maken het gebruik voor binnenruimtes van alle soorten mogelijk – van kantoren en winkels tot trappenhuizen en ontvangstruimtes. De vereiste robuustheid voor flexibel gebruik blijkt uit de spatwaterbeschermingsklasse IP44 en de stootvastheidsklasse IK03.

Gerelateerde artikelen