Compacte tank vetafscheider bespaart ruimte

Erik op 7 december 2017 | 2 minuten leestijd
De EasyClean van Kessel AG is een nieuwe vetafscheider op de markt. De afscheider onderscheidt zich volgens de ontwikkelaars zowel door de nieuwe techniek als in het ontwerp van de voorganger.

“De volledige techniek is geïntegreerd in de tank van de afscheider, waardoor hij zeer compact is”, laat Kessel AG weten. Om plaats te besparen kan de tank ook pal tegen de muur worden opgesteld. De gebogen vorm van de nieuwe afscheider maakt het transport -bijvoorbeeld door nauwe trappenhuizen en deuren- eenvoudiger.

De EasyClean wordt standaard geleverd met een rechte inlaat. Het toe- en afvoergedeelte zijn voorzien van afneembare moffen, zodat de afscheider op locatie eenvoudig kan worden omgebouwd.

Beter reinigingsvermogen

Om het reinigingsvermogen van de vetafscheider te verbeteren zijn de bodemgedeelten afgeschuind. Zij zorgen ervoor dat het vuil dat tijdens het reinigen met het schredder-mix-systeem van de wanden wordt losgemaakt, naar de bodem loopt en daar volledig kan worden weggepompt. Op deze manier wordt het volume restslib gereduceerd tot drie liter. “Door de schuine afvoerbodems en de krachtige afvoerpomp kon ook het waterverbruik met 32 procent worden verlaagd. Bovendien wordt door de nieuwe pomp de ledigingstijd met 40 procent ingekort.”