‘Comfortabele en energiezuinige alles-in-1 oplossing’ voor de zorg

Jaga introduceert dé alles-in-1 klimaatoplossing voor de intramurale zorg: Comfort Care. Met Comfort Care biedt Jaga drie standaard units aan voor een comfortabel binnenklimaat. De basis unit bestaat uit light cooling, ventilatie én verwarming en is uit te breiden met deep cooling en een krachtig verwarmingsvermogen. Comfort Care is bovendien eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en energiezuinig.

De luchtkwaliteit in zorggebouwen is van directe invloed op het welbevinden van de bewoners. In alle Comfort Care units is het ventilatiesysteem Oxygen2 toegepast; het zuinigste vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland. Intelligente sensoren meten in elke afzonderlijke kamer voortdurend de luchtkwaliteit en temperatuur. Om het binnenklimaat op peil te houden, schakelt het systeem zichzelf automatisch in en uit. Het luchtfilter zuivert de buitenlucht om pollen en andere onzuiverheden buiten te houden.
Het Comfort Care Basis model maakt gebruik van niet-condenserende koeling. De Plus en de Max unit zijn geschikt voor condenserende koeling (Jaga deep cooling). Dit zorgt voor meer comfort, omdat het vocht actief uit de lucht wordt gehaald. Het heeft hetzelfde verkoelende effect als airconditioning, springt zuiniger om met energie en is fluisterstil.

Decentrale besturing

In elke verblijfsruimte is de Comfort Care unit decentraal te bedienen. Vooraf kan bepaald worden hoeveel vrijheid de bewoners hebben in het regelen van hun temperatuur. Zo is het mogelijk bewoners overdag vrij hun temperatuur te laten bepalen en ’s nachts het hele pand op één gewenste temperatuur te verwarmen of koelen.
De installatie van alle modellen is zeer eenvoudig. Vanwege de decentrale werking zijn geen lange toevoerkanalen nodig. Hierdoor brengt de installatie in zowel nieuwbouw als renovatie lagere bouwkundige kosten met zich mee.

Duurzaamheid 

Comfort Care werkt uitstekend samen met een warmtepomp of andere duurzame energie opwekkers. Ook heeft de unit een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Zo blijft de total cost of ownership laag en is een zorgeloze werking op lange termijn gewaarborgd. De eenvoudige installatie en duurzame prestaties maken Comfort Care dé oplossing voor de BENG-proof renovatie of nieuwbouw van zorggebouwen.

Gerelateerde artikelen