CIAT lanceert de nieuwe VectiosPower rooftops

Casper op 4 april 2022 | 3 minuten leestijd

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

CIAT brengt een nieuwe serie VectiosPower™ airco-rooftops uit die werken met R-454B koudemiddel en die voor de klanten een optimale toepassingspecifieke oplossing zijn.

Met een GWP van 466 is de totale koolstofvoetafdruk van R-454B meer dan 80% lager dan die van HFK R-410A, het koudemiddel het vervangt. CIAT is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), de toonaangevende wereldwijde leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente gebouw- en koelketenoplossingen.

“Wij zijn van mening dat VectiosPower met R-454B de beste totaaloplossing is voor het milieu en voor de installateurs en de gebruikers van gebouwen,” aldus Natividad Molero, Product Manager Rooftops bij CIAT. “VectiosPower dat R-454B gebruikt, heeft alle voordelen met betrekking tot ruimtebesparing en een laag geluidsniveau van de vorige generatie, die door gebruik te maken van het beste koudemiddel voor rooftop-toepassingen de milieu-impact verlaagt en een beter rendement heeft tegen lagere bedrijfskosten. Dankzij de geavanceerde technologieën voor binnenluchtkwaliteit, zoals filtratie met hoog rendement, fijne luchtstroomregeling en optionele CO2 sensoren, worden de hoogste niveaus van comfort en welzijn bereikt. Bovendien wordt het #CIAT4life beleid gevolgd voor het creëren van een gezondere binnenomgeving.”

De vernieuwde VectiosPower serie heeft dezelfde opties als de vorige serie voor R-410A en overtreft de Ecodesign 2021 voorschriften met betrekking tot seizoensgebonden energie-efficiëntieratio’s (SEER) voor koeling met maximaal 42% en de seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) voor verwarming met 10%.

Aansluitend op de doelstelling van CIAT om klanten te voorzien van hoogwaardige, verifieerbare informatie over milieuprestaties zijn de VectiosPower en Vectios de eerste airco-rooftopproducten geregistreerd in het kader van het internationaal erkende Ecopassport® programma, gebaseerd op de Milieuproductverklaringsnorm ISO 14025. Voor deze registratie is een beoordeling van de volledige levenscyclus en een Milieuproductprofiel* (PEP) vereist, een gedetailleerde beoordeling van de milieuprestaties en impact van een product. Innovatieve efficiënte oplossingen zoals de VectiosPower van CIAT ondersteunen Carrier’s doelstellingen voor 2030 met betrekking tot Milieu, Sociaal beleid en Governance (ESG) om de koolstofvoetafdruk van zijn klanten met meer dan 1 gigaton te verminderen en meer dan 2 miljard dollar te investeren om gezonde, veilige, duurzame en intelligente bouwoplossingen te ontwikkelen gebaseerd op duurzame ontwerpprincipes en die de impact verminderen tijdens de levenscyclus.

De VectiosPower met R-454B is verkrijgbaar in 12 maten, met een luchtdebiet dat varieert van 10.800 to 54.000m3/u, een koelcapaciteit die varieert van 98 kW tot 273 kW en een verwarmingsvermogen van 98 kW tot 300 kW. De volledige Eurovent-gecertificeerde is ideaal voor toepassingen zoals supermarkten, kantoren, industriële gebouwen en opslaglocaties voor levensmiddelen.

Voor installateurs is de VectiosPower unit eenvoudig op te tillen en op daken te plaatsen dankzij het geoptimaliseerde ontwerp en het gebruik van lichte aluminium panelen.Eenmaal op hun plaats zijn de units eenvoudig elektrisch aan te sluiten. Voor eindgebruikers en gebruikers van gebouwen is de VectiosPower unit geluidsarm dankzij de spiraalcompressoren en ventilatoren met laag geluidsniveau die hun snelheid aanpassen aan de belasting van het gebouw.  Dankzij de nieuwste elektronische expansieventielen, elektronische ventilatoren met hoog rendement en slimme regelsystemen wordt er een hoog prestatieniveau bereikt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen