Cablofil komt met corrosiebestendige kabelgoot

Erik op 4 februari 2020 | 2 minuten leestijd
De Cablofil draadgoot, wereldwijd verkrijgbaar, biedt met de nieuwe materiaalsoort Zink Aluminium (ZnAl) een alternatief voor thermisch verzinkt. Met een verhoogde corrosieklasse 8 (voorheen 5), gecertificeerd voor functiebehoud (E90) en ecologisch 4x minder CO² uitstoot. Het assortiment wordt naast de Zink Aluminium (ZnAl) ook uitgebreid met diverse accessoires, uitgevoerd in soortgelijke duurzame materiaalsoorten Zink Magnesium (ZnMg) en Zink Nikkel (ZnNi), om tot een compleet assortiment te komen.

Corrosie is een onvermijdelijk en soms vrij agressief natuurlijk fenomeen. Het kan de kwaliteit van metalen draadgoten in zoute- en ammoniakale omgevingen aantasten. De draadgoten en accessoires van het nieuwe Zink Aluminium Cablofil-assortiment bieden echter een perfect antwoord op de criteria van de norm ISO 9223, deze definieert verschillende klassen van corrosiviteit (van C1 tot CX) volgens de typische atmosferische omstandigheden.

Het assortiment is dan ook uitermate geschikt voor tertiaire gebouwen aan de kust (klasse C4), chemische industrieën (klassen C3/C4), agro-voedingsindustrie (C4), fotovoltaïsche installaties (klasse C3) en auto- en treintunnels (klasse C3).

Eco-ontwerp

De nieuwe afwerking(en) zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk in vergelijking met traditioneel thermisch verzinkte producten. De milieu-impact (uitgedrukt in CO²) van de logistiek met betrekking tot de productie van de Cablofil ZnAl-draadgoten is bijvoorbeeld vier keer kleiner in vergelijking met de impact van thermisch verzinkt.

Compleet systeem

De nieuwe Zink Aluminium-draadgoten zijn verkrijgbaar in drie hoogtes: 30, 54 en 105 mm. Bovendien wordt het assortiment verder aangevuld met diverse accessoires, uitgevoerd in soortgelijke duurzame materiaalsoorten Zink Magnesium (ZnMg) en Zink Nikkel (ZnNi). Denk maar aan koppelingen, ondersteuningsmateriaal en schroefmateriaal. Kortom, Cablofil is de enige fabrikant van elektrische apparatuur die een compleet en corrosiebestendig systeem aanbiedt.

Gerelateerde artikelen