​Buitenverlichting sfeervol, maar zeker ook functioneel!

Erik op 21 mei 2015 | 3 minuten leestijd
Buitenverlichting is te koop in allerlei soorten en maten. Welke uitvoering mensen kiezen, hangt samen met de functie van de verlichting, maar ook met hun budget en uiteraard hun persoonlijke smaak. Indien de keuze valt op sfeervol, functioneel én degelijk, dan kan men jaren profiteren van de investering in buitenverlichting.

Waar denken mensen het eerste aan als het gaat om buitenverlichting? Aan sfeer of aan veiligheid? Waar de eerste gedachte ook naar uitgaat, buitenverlichting biedt het als het goed is allebei. Verlichting voor buiten heeft uiteraard een praktisch doel; voor als men in het donker op een oprit loopt bijvoorbeeld, of op een late zomeravond nog van de tuin wil genieten. Onder de noemer ‘praktisch’ valt in feite ook veiligheid: de buitenverlichting zorgt dat mensen in het donker niet struikelen over hun eigen tuinmeubilair, en houdt bovendien ongenode gasten op afstand. Er zijn immers maar weinig inbrekers die het prettig vinden om in de spotlights te staan!

Licht op dat wat aandacht verdient

Als het gaat om de praktische toepassing, dan is buitenverlichting in ieder geval een must bij de voordeur. Ook andere toegangsdeuren zijn makkelijker en veiliger toegankelijk met de juiste verlichting. Denk hierbij aan achterdeuren, garage- en schuurdeuren, et cetera.

De sfeerverhogende component van buitenverlichting komt goed tot zijn recht in een met zorg aangelegde tuin. Met een uitgekiend verlichtingsplan genieten mensen nóg meer van al het moois wat met zoveel aandacht is aangelegd en wordt onderhouden. Het tuinpad kan gemarkeerd worden met speciale tuinspots, zodat de aandacht door de hele tuin wordt geleid. Ook kunnen bijzondere elementen als een vijver, een markante boom of een prieeltje extra aandacht krijgen met de juiste buitenverlichting.

Nachtelijke uitstraling

Vanzelfsprekend kan er ook een beroep op de elektrobranche gedaan worden als het gaat om buitenverlichting voor kantoren. Ook in deze bedrijfsmatige setting is de functie van buitenverlichting tweeledig. Allereerst dient een goede verlichting net als bij woningen als (extra) inbraakpreventie. Daarnaast is buitenverlichting functioneel als het gaat om de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het bedrijf. Een aantrekkelijk uitgelicht pand kan zelfs ’s nachts nog bijdragen aan het positieve imago van de organisatie!

Buitenverlichting waar u op kunt rekenen

Zoals het bij veel dingen gaat, komt het er niet altijd van om defecte apparatuur, in dit geval buitenverlichting, meteen te vervangen. Juist met buitenverlichting, die zoals gezegd niet alleen voor sfeer zorgt, maar zeker ook voor veiligheid, is het echter van groot belang om snel over te gaan tot vervanging of reparatie. Een ongeluk zit zoals we allemaal weten in een klein hoekje en er zal maar net een inbreker langskomen die de kapotte buitenverlichting als een gouden kans ziet!

Het is dan ook een goed idee om uw klanten te adviseren snel contact met u op te nemen als er iets aan de buitenverlichting mankeert. Of nog beter, en zeker van toepassing in een bedrijfscontext: wijs uw klanten op de mogelijkheden en voordelen van een onderhoudscontract met een gespecialiseerd elektrotechnisch bedrijf!

Gerelateerde artikelen