Boiler zorgt altijd voor warme water

Erik op 23 oktober 2017 | 2 minuten leestijd
Voor het opslaan van grote hoeveelheden water introduceert Remeha de Aqua Cella. Met de lancering van deze bedrijfsklare, indirect gestookte oplaadboiler wil het bedrijf zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit en warmwatercomfort.

“Door de eenvoudige installatie, de hoge kwaliteit en minimaal warmteverlies is de Aqua Cella ideaal voor luxe woonhuizen, appartementencomplexen, sportaccommodaties en utiliteitsprojecten”, omschrijft Remeha de Aqua Cella.

Smart display

Het smart display moet er voor zorgen dat de bediening van het nieuwe product eenvoudig is en natuurlijk de gebruiker voorziet van snel heet water. Wanneer de combinatie wordt aangegaan met de Quinta Pro, die Remeha ook maakt, wordt een tapwaterrendement van 95% op onderwaarde bereikt en moeten de stilstand verliezen laag zijn.

Eenvoudige aansluiting

Voordeel voor de installateur is dat de oplaadboiler zo is ontworpen dat hij eenvoudig aan te sluiten is op cv-installaties, stadsverwarming of collectieve verwarmingsinstallaties van zowel bestaande bouw als nieuwbouw. “De ingebouwde modulerende pomp, platenwisselaar en regelunit zorgen ervoor dat de boiler automatisch met sanitair tapwater wordt geladen volgens de ingestelde temperatuur.” De intelligente regeltechniek stuurt daarbij het systeem aan.

Corrosiebestendig materiaal en RVS

Voor de onderdelen is er gekozen voor hoogwaardige en corrosiebestendige materialen. De delen die met drinkwater in aanrakingen komen, zijn gemaakt van RVS. Een dikke isolatiemantel moet het warmteverlies tot het minimaal terugdringen en de het warmwatercomfort moet worden gewaarborgd door de dubbelwandige platenwarmtewisselaar met KIWA-keur.

Vermogen van indirect gestookt toestel

De Aqua Cella is een indirect gestookt toestel waardoor een externe warmtebron noodzakelijk blijft. Dit kan ook een cascade zijn. “De Remeha Aqua Cella is beschikbaar in verschillende vermogensklassen tussen de 45 en 90 kW. Gebruikers kunnen daarnaast kiezen om de oplaadboiler aan te schaffen met een tankvolume van 200, 300, 500 of 750 liter.”

 

 

Gerelateerde artikelen