Blygold coat de 1 miljoenste warmtewisselaar

Casper op 14 januari 2014 | 2 minuten leestijd
Om te vieren dat Blygold dit jaar de 1 miljoenste warmtewisselaar coat, staat bij deze leverancier 2014 in het teken van conservering, renovatie en innovatie. Tijdens de VSK van 3 t/m 7 februari geeft Blygold alvast een voorproefje met de introductie van een nieuwe watergedragen coating, maar ook met een speciaal concept voor renovatie van warmtewielen.

Wat ooit begon met het chromateren van aluminium lamellen, groeide in de jaren tachtig uit tot een productlijn: de coatings van Blygold. In combinatie met een unieke applicatie bieden o.a. PoluAl, Tropic en XT een antwoord op corrosieproblemen overal in de wereld: van de Bloemenveiling Aalsmeer tot het Louvre in Parijs en de Palm Islands in Dubai. Door de opkomst van nieuwe economische bolwerken als China, Rusland en Brazilië, neemt de vraag naar koeling – en dus naar corrosiebescherming – wereldwijd flink toe. Maar ook in Nederland, Europa en in de VS is steeds meer behoefte; vooral door de ontwikkeling van mobiele elektronica, en het ontstaan van omvangrijke datacenters. Koeling en dus ook corrosiebescherming is meer dan ooit een levensbehoefte geworden, die niet meer weg te denken is uit de moderne samenleving.

Watergedragen

Dit jaar introduceert Blygold een watergedragen coating. Deze nagenoeg oplosmiddelvrije coating ruikt niet en is geenszins schadelijk voor het milieu, maar is wel bestand tegen zout, zuren en andere vormen van vervuiling. Hiermee reageert Blygold op de toegenomen belangstelling vanuit de markt voor duurzame oplossingen. Bij deze nieuwe coating staat de kwaliteit centraal. Blygold stelt namelijk zelf hoge eisen aan de werking van de coating. Het uitgangspunt blijft immers bescherming te bieden tegen corrosie.

Warmtewielen 

Een besparing van 30% op het energieverbruik is mogelijk dankzij renovatie op warmtewielen. Een concept van Blygold zorgt voor verlenging van de levensduur van warmtewielen (en dus van het klimaatsysteem), zowel technisch als economisch. Dit kan de eindgebruiker enkele duizenden euro’s per jaar schelen.