Big Ass Battery lanceert de eerste batterijcontainer met ingebouwde fast charger

Casper op 13 december 2022 | 4 minuten leestijd
Big Ass Battery, de Nederlandse bouwer van LFP batterijsystemen voor industrieel gebruik, lanceert als eerste een batterijcontainer met geïntegreerde fast charger voor het super snel en off-grid laden van onder andere elektrische voertuigen en (zwaar) bouwmaterieel. De Big Ass Battery Fast Charger wordt volledig in Nederland geproduceerd en zal vanaf mei 2023 ingezet worden bij een dijkverzwaringsproject van Van Oord.

Het bedrijf biedt als eerste een fast charger met accu op batterijen, waardoor gebruikers onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Hiermee wil Big Ass Battery tegemoet komen aan de groeiende duurzame elektriciteitsbehoefte in onder andere de bouwsector en bij bedrijven met een elektrisch wagenpark. De Big Ass Battery Fast Charger kan worden opgeladen met zonne- en windenergie en kan met een AC uitgang ook ingezet worden als batterij container voor andere toepassingen.

Van bouw- tot parkeerplaats

Zwaar elektrisch materieel en voertuigen, zoals graafwerktuigen, kunnen met de Big Ass Battery Fast Charger op vol vermogen worden opgeladen tijdens een korte pauze. De snelle oplader kan ook ingezet worden als tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld langs de snelweg, als er nog geen vaste aansluiting gerealiseerd is. 

Compact, duurzaam en brandveilig 

Big Ass Battery werd twee jaar geleden in Nederland bekend met haar compacte batterijcontainers met de hoogste kwaliteit LFP-batterijen ter wereld. Dit maakt het systeem 99,99% brandveilig, compact door de hoge energiedichtheid, schaalbaar en duurzaam. De batterijen bevatten geen kobalt en worden gerecycled of hergebruikt/ingezet voor minder zware toepassingen.

Nico van Dijk: `We spelen met de Big Ass Battery Fast Charger in op de groeiende vraag naar duurzame maar ook flexibele energieoplossingen. Onze 10ft-systemen met geïntegreerde FastCharger van 350kw zijn enorm populair in de bouwsector. Hiermee kan tot 350kw DC geladen worden, dat is een grote sprong voorwaarts waar veel partijen baat bij hebben.` 

Van Oord 

Maritiem aannemersbedrijf Van Oord zal de Big Ass Battery Fast Charger vanaf april 2023 inzetten bij een dijkverzwaringsproject. Hierbij wordt de batterij gevoed met zonne- en windenergie om zwaar bouwmaterieel snel op te laden om maximale efficiëntie te bereiken.Inmiddels hebben meerdere klanten gekozen voor een Big Ass Battery Fast Charger.