Beveiligingscamera’s houden inbrekers buiten

Erik op 13 mei 2015 | 3 minuten leestijd
De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat consumenten er weer vaker op uit trekken voor vakanties en dagjes weg. Op deze momenten heeft het dievengilde vaak vrij spel. Goede beveiligingscamera’s brengen hier verandering in en houden ongenode gasten buiten.​

Om de kans op een inbraak te verkleinen, kunnen consumenten zelf allerlei maatregelen treffen. Zo is het slim om bij afwezigheid toch wat lampen te laten branden. Dit kan bijvoorbeeld met tijdklokken of door gebruik te maken van een schemerschakelaar, die automatisch aanspringt als het buiten donker wordt. Ook het goed afsluiten van de woning en het huis een ‘bewoonde’ indruk geven, kan werken.

Hoewel dit soort maatregelen de kans op een inbraak verkleinen, maakt een beveiligingscamera maakt een woning past echt onaantrekkelijk voor inbrekers. U als installateur weet als geen ander wat er zoal op de markt is en kan consumenten helpen een keuze te maken uit het diverse aanbod.

Homeboy

Zo is er de beveiligingscamera Homeboy. De Homeboy is door de moderne uitstraling niet te vergelijken met een standaard beveiligingscamera. Dankzij de magneet ‘plakken’ consumenten de camera eenvoudig op nagenoeg elk oppervlak, van waaruit hij de woning in de gaten houdt. De Homeboy bevat een bewegingssensor, een ingebouwde accu en is uitgerust met WiFi, waardoor het mogelijk is om ook op afstand via de smartphone een oogje in het zeil te houden.

Cocoon

Dan is er ook nog Cocoon. Cocoon doet het net even anders dan de meeste beveiligingscamera’s. Waar de meeste beveiligingssystemen zich vooral focussen op geluiden en andere zaken die vooral niet in de haak zijn, richt Cocoon zich allereerst op de standaard geluiden die wel in de woning thuis horen. Door goed te luisteren naar alles wat er in het huis gebeurt, weet Cocoon gauw genoeg wanneer het niet pluis is. Om de geluiden te registreren, maakt Cocoon gebruik van speciale infrasone geluidssensoren.

Canary

Canary ziet er op het eerste gezicht niet echter uit als een beveiligingscamera. In plaats van een beveiligingssysteem heeft het meer weg van een kleine prullenbak. Dit is tegelijk ook het grote voordeel van het apparaat; inbrekers herkennen het ook niet als beveiligingscamera. Canary registreert alle vorm van beweging en zodra de camera iets oppikt, volgt er een melding op de smartphone en is het mogelijk om live mee te kijken. 

Gerelateerde artikelen