Op het eerste gezicht ziet de beveiligingscamera er misschien uit als alle andere. Toch is Cocoon behoorlijk uniek en gaat hij net even wat anders te werk. Waar de meeste beveiligingssystemen zich vooral focussen op geluiden en andere zaken die vooral niet in de haak zijn, richt Cocoon zich allereerst op de standaard geluiden die wel in de woning thuis horen. Door goed te luisteren naar alles wat er in het huis gebeurt, weet Cocoon gauw genoeg wanneer het niet pluis is.
Infrasone geluidssensoren
Ten opzichte van standaard beveiligingscamera’s heeft Cocoon nog een ander voordeel. Cocoon scant vanuit één centraal punt het hele huis en daardoor is het overbodig om in meerdere ruimtes een camera te plaatsen. Om geluiden door het hele huis te registreren, maakt Cocoon gebruik van speciale infrasone geluidssensoren. De camera schijnt overigens ‘huisdierproof’ te zijn en reageert niet wanneer de hond of kat een onverwachte beweging maakt.
Crowdfundingsplatform
Wanneer er thuis iets verdachts gebeurt, stuurt Cocoon via de smartphone een bericht. Via een app kan de huiseigenaar vervolgens zien wat er thuis aan de hand is. De makers van Cocoon vragen via crowdfundingsplatform Indiegogo geld op te halen om de productiekosten te vergoeden. Omgerekend naar euro’s kost Cocoon zo’n 239 euro.