Beursverslag Installatie Vakbeurs, KlimaatVak & Sanitair 2013

Erik op 10 mei 2013 | 3 minuten leestijd

Afgelopen week vonden de beurzen Installatie Vakbeurs, KlimaatVak & Sanitair 2013 plaats in Gorinchem. Onze redactie is afgereisd naar de Evenementenhal waar we mooie en nieuwe producten zijn tegengekomen. Wat viel ons zoal op?

Met 113 exposanten een interessante beurs en ontmoetingsplek. De drie beurzen liepen in elkaar over waardoor bezoekers eenvoudig exposanten vonden van verschillende disciplines.

Klimaatvak Gorinchem was drie dagen een ontmoetingsplek voor de klimaatbeheersing. Naast Klimaatvak Gorinchem en Installatie Vakbeurs Gorinchem, waar branchegerichte informatie en producten op het gebied van verwarmingssystemen, meet- en regelapparatuur, bevestigingsmaterialen en overige branchegerelateerde producten te vinden waren, vond dit jaar ook voor het eerst Sanitair Gorinchem plaats, gericht op de Sanitair- en Tegelbranche.

Op de beurs kwamen we veel bekende leveranciers van VSK365/Installatieprofs tegen, waaronder Wöhler en Danfoss. Daarnaast zagen we ook een aantal nieuwe, interessante producten en oplossingen.

Fabrikant Wöhler MGKG GmbH levert professionele camera-inspectiesystemen voor industrie en utiliteit. We spraken Martin Zomers. De ont wikkelingen binnen deze productgroep Inspectietechniek staan niet stil.
wohler

We vonden ook NHS Luchtgordijnen. Hun EVOLVENT is een zeer energiezuinig systeem waarmee besparing van maar liefst 40% in energie bereikt kan worden. Bovendien is dit systeem onderhoudsvrij voor de eindgebruiker (voornamelijk winkeliers).

Een wereldprimeur kwamen we tegen bij Mark Klimaatechiek, de GSW+. Dit is een hoogrendement gasgestookte CV-ketel, warmtewisselaar en axiaalventilator. Het stookrendement kan oplopen tot wel 108% (ow).

Op de volgende stand werd ons het Ecoflox afvoersysteem getoond. Voor een veilige installatie van een dakafvoer in een handomdraai. Het is ontwikkeld omwille van installatiegemak en tijdwinst. Voor deze afvoer heb je namelijk maar 4 schroeven nodig om deze te bevestigen op het dak. De dakdekker hoeft niet te wachten op de volgende schakel in de installatie en hiermee een efficiënt product.
ecoflox

Bij Havobol spraken wij Reinoud Vooijs onder anderen over zijn Me8nder Click & Go. Dit is een prefab montagesysteem voor wand- en vloerverwarming. Het dunste op het gebied van vloerverwarming ter wereld.

Bij Grand Innovation BV zagen we de innovatieve douchesensor Hyperion II. Een uniek en nieuwe oplossing in de sanitairbranche, gemaakt van RVS en maar 7 mm dik.
hyperion

Op de beurs spraken we ook met TECE. Daar zagen wij hun nieuwe, innovatieve toilet: TECElux. Dit is een multifunctioneel toilet. Het bevat geurafzuiging, aanraakbediening, duospoeltechniek en het mooi is, het is zeer gemakkelijk in hoogte verstelbaar.
teceflux

Gerelateerde artikelen