Nieuwe plug-in voor de NZM3-vermogensschake

Erik op 22 juli 2013 | 2 minuten leestijd
Eaton lanceert een nieuwe plug-in voor de NZM3 vermogensschakelaar. Dat betekent dat door deze toevoeging aan het programma, samen met de NZM1 en NZM2, nu plug-in techniek beschikbaar is voor vermogens t/m 630A. Deze NZM3 plug-in stelt gebruikers in staat om vermogensschakelaars in het elektrische verdeelsysteem te vervangen.

De behuizing van de plug-in is aangepast aan die van de NZM3, alle aansluitingen die zich op de schakelaar bevinden ook via de plug-in kunnen gebruikt worden. De bewegende delen worden van de basis afgeschermd voor direct contact zodra de vermogensschakelaar verwijderd wordt. De vermogensschakelaar schakelt automatisch uit indien de bevestigingsschroeven losgemaakt worden terwijl de schakelaar in de ´Aan´-stand staat of als de schakelaar ingedrukt wordt. In dit laatste geval kan de vermogensschakelaar slechts ingeschakeld worden als de bevestigingsschroeven tussen schakelaar en de plug-in zijn vastgezet. 

Plaats de aangepaste NZM3 met zijn achterste bouten in de geleiding, en schroef deze vast. Een bijkomende geleiding voor de plug-in is optioneel. Dit maakt het mogelijk om uitschakelspoelen, onderspanningsdetectie, hulpcontacten en bediening op afstand te testen zonder de vermogensschakelaar vast te maken in het verdeelsysteem. Zo kan men de component testen voor het volledige systeem in werking treedt. Gebruikers hoeven ook de bedrading niet te veranderen bij het vervangen van de vermogensschakelaar. De plug-in kan verwijderd worden van de basis en op een nieuwe aansluiting geplaatst worden zodat de werking hersteld wordt.

De vermogensschakelaar kan in meerdere posities gemonteerd worden: verticaal, horizontaal, met de klok mee of in tegen de klok in met stappen van 90°.

Gerelateerde artikelen