​Beter binnenklimaat door deze regelklep

Het West-Vlaamse bedrijf Duco Ventilation & Sun Control komt op de markt met een intelligente regelklep voor collectieve luchtafvoer. Het product, de Intelli Air Valve (iAV), zorgt voor een centrale of zonale luchtafvoer binnen het gehele gebouw.

Het bedrijf wil met het product, in combinatie met een (drukgestuurde) dakventilator, een compacte oplossing bieden voor goede ventilatie in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen of utiliteit.

Probleemoplossing

Duco kwam er achter dat de ventilatie in veel huizen te wensen over laat.  “De ontwikkeling van de Intelli Air Valve gebeurde naar aanleiding van de vele collectieve wooneenheden en utiliteitsgebouwen, voorzien van een centrale dakventilator, die we vandaag de dag in het straatbeeld zien verschijnen. Bij renovatie lenen deze gebouwen zich echter niet altijd even gemakkelijk om een aparte afvoerventilator per zone of woning te voorzien.”

Dakventilator

“Samen met een (drukgestuurde) dakventilator garandeert de Intelli Air Valve een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw. Dit maakt het gebruik van een zonaal geregelde mechanische afvoerventilator per wooneenheid eveneens overbodig.” Het product is in vier uitvoeringen te verkrijgen: CO2, Vocht, Toilet of Sensorless. De regelklap biedt de keuze uit een centraal of zonaal geregelde vraagsturing. De volledige installatie kan volledig worden opgebouwd naar de wensen van de gebruiker, De regelklep past daar moeiteloos in.

Gemak voor installateur  

“De Intelli Air Valve biedt niet enkel installatiegemak. Dankzij het gepatenteerde regelkleppensysteem, waarbij de regelklep eenvoudig uit de behuizing kan worden verwijderd, is de klep ook gemakkelijk te onderhouden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met de elektronisch gestuurde ventilatieroosters van Duco is een extra troef. Dit resulteert in een gezond en comfortabel binnenklimaat in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen, scholen én kantoren.”

Gerelateerde artikelen