Bestaande bouw duurzamer door hybride installatie

Erik op 5 april 2017 | 2 minuten leestijd
Het verduurzamen van bestaande woningen wordt nog een behoorlijke klus. Tot dus ver niets nieuws, want de meerderheid van alle woningen wordt momenteel nog steeds verwarmd door een cv-ketel. Het bedrijf NIBE ziet de mogelijkheid om door middel van het toevoegen van een Savent ventilatielucht/water warmtepomp in combinatie van een cv-ketel een energiezuinige hybride installatie te creëren.

Het nieuwe product wordt deze maand aan het publiek getoond. Volgens de ontwikkelaars is de Savent geschikt voor het verduurzamen van bestaande woningen en appartementen. “De unit wordt direct gekoppeld aan de cv-installatie en kan worden aangestuurd door de thermostaat van de cv-ketel. De Savent voorziet hierbij in de basislast, de cv-ketel fungeert als naverwarmer en springt alleen bij in piekbelasting en/of bij een hogere aanvoertemperatuur dan 55°C.” En die manier van verwarmen en ventileren zorgt voor een verlaging van het gasverbruik, de energiekosten en CO2-uitstoot. De warmtepomp wordt geleverd met een thermisch vermogen: 1,6 kW.

F2120 lucht/water warmtepompen

Naast de Savent komt NIBE ook met de NIBE F2120 lucht/water warmtepompen. Dit product is volgens het bedrijf bijzonder omdat op jaarbasis gemiddeld meer dan vijf maal zoveel thermische energie op wordt gewekt dan dat het apparaat aan elektrische energie verbruikt. Dit wordt gecombineerd met een maximale aanvoertemperatuur 65°C. Ook als het buiten 25 graden vriest is de aanvoertemperatuur 63 graden Celsius.

ISDE-subsidie

De Nederlandse overheid geeft subsidie op duurzame producten omdat Nederland de klimaatmaatafspraken wil halen. 

Savant

Gerelateerde artikelen