​Best gelezen in april: pelletkachel wekt interesse

Erik op 2 mei 2016 | 2 minuten leestijd
Aan het einde van elke maand kijken we terug op wat de maand ons heeft gebracht. Wat hield onze lezers bezig en welke artikelen werden het meest gelezen?

De pelletkachel liet weer eens van zich horen en deed behoorlijk wat stof op waaien. Voor- en tegenstanders gingen elkaar verbaal te lijf op InstallatieProfs. Voor de ene lezer is de pelletkachel een mooi alternatief voor bijvoorbeeld de cv-ketel terwijl de andere lezer fel tegen de pelletketels is en vindt deze voornamelijk te vervuilend. Oordeel zelf!

LEES NU: Pelletkachels: “De markt groeit hard”

Dat er naar alternatieven wordt gezocht voor de traditionele manier van verwarming kwam ook naar voren uit het grote aantal lezers van het artikel over Lange golf infrarood verwarming. Deze relatief nieuwe manier van verwarming wint aan populariteit. Deze natuurlijke en duurzame vorm van verwarmen, duikt geleidelijk aan steeds vaker op als hoofd- of bijverwarming in woningen en bedrijven en heeft inmiddels ook de aandacht van de bezoekers van InstallatieProfs getrokken.

LEES NU: Lange golf infrarood verwarming steeds populairder

De warmtepomp kon zodoende niet achterblijven. Het artikel op InstallatieProfs over de potentie van een hybride warmtepomp maakte de tongen los en zorgde voor goede reacties. De zoektocht naar een alternatief voor een volledig door gas aangedreven warmtebron gaat verder, maar de interesse naar de alternatieven groeit.

LEES NU: Veel potentie hybride warmtepompen

Dat niet alleen de warmtebronnen goed scoorden in april bewijst het artikel over een nieuw product van sanitairbedrijf Villeroy en Boch. Het bedrijf bracht een closet zonder spoelrand op de markt. De DirectFlush, zoals het toilet heet, kan door de spoelrand snel en goed worden gereinigd waardoor de hygiëne wordt bevorderd.

LEES NU: Geen onhygiënische spoelrand bij dit nieuwe toilettype

Gerelateerde artikelen