Bedien jaloezieën met domotica

Erik op 17 oktober 2017 | 2 minuten leestijd
Het zou maar zo kunnen dat het spreekwoord “Gemak dient de mens” op kort termijn wordt aangepast naar “Domotica dient de mens.” Domoticaproducten maken het ons namelijks steeds gemakkelijker. Zo ook de jaloeziebesturing van Gira. Het bedrijf kwam onlangs met de Gira System 3000 dat zich, volgens de ontwikkelaar, onderscheidt door intuïtieve bediening en eenvoudige markering van de toetsen.

Het product bestaat uit drie opzetstukken. Daarvoor is bewust gekozen om het assortiment eenvoudig te houden. Het opzetstuk Memory zorgt ervoor dat het dagelijks omhoog en omlaag bewegen van de zonwering kan worden ingesteld. Daarbij is één druk op de knop nodig. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een buitensluitbeveiliging.

Displayverlichting en sensorvlak

Gira speelt vooral in op het gebruikersgemak. “De jaloezieklok display zorgt voor een bijzonder eenvoudige bediening via het contrastrijke, verlichte display en het capacitieve sensorvlak. Een individueel tijdprogramma en de astrofunctie bieden een hoge mate aan comfort”, wordt het nieuwe systeem beschreven op de website van de fabrikant.

Aanraaktoetsen

De Gira System 3000 jaloeziebesturing maakt gebruik van toetsen die aanrakingsgevoelig zijn en het display is verlicht met veel contrast. “Naast de handmatige bediening kan voor de programmering van de bewegingstijden het huidige tijdstip met één druk op de toets voor alle zeven dagen worden vastgelegd.” Ook kan worden aangegeven wanneer het weekend is en door de geïntegreerde astrofunctie houdt het systeem ook de zonsopgang en –ondergang in de gaten. Zomer- en wintertijd wordt automatisch aangepast.

Installatie geeft ook gemak

Dit domoticaproduct maakt het ook de installateur gemakkelijk, want de inbouwbasiselementen zijn eenvoudig te plaatsen. Doordat de inbouwdiepte 24 millimeter is, blijft er meer ruimte over voor de bedrading in de inbouw-apparaatdoos. Daarnaast zorgen de verzonken montageklauwen voor installatiegemak en veiligheid. 

Gerelateerde artikelen