Balansventilator: “Klein van formaat, groots in prestatie.”

“Klein van formaat, groots in prestatie.” Dat is de slogan die Orcon gebruikt voor de beschrijving van de nieuwe HRC-225 balansventilator. Dit product, uit de HealthLine-serie balansventilatiesystemen met warmteterugwinning, is volgens de ontwikkelaar “zeer compact.”

“De HRC-225, met zijn geringe afmeting van 722 x 600 x 403 mm (hxbxd), voorziet elke ruimte volledig automatisch van gefilterde en voorverwarmde lucht en past door zijn geringe formaat in vrijwel iedere ruimte”, gaat de leverancier verder. Dit maakt het toestel geschikt voor RF-bediening en CO2-vraagsturing. Standaard is het product voorzien van een een intelligente ontdooicyclus en een 100% bypass. Dat maakt de HRC-225 balansventilator geschikt voor kleine inbouwruimtes en bij een renovatie. 

Isoleren heeft ook nadelen 

Huizen krijgen een steeds betere isolatie. Dit is natuurlijk goed voor het besparen op het energieverbruik, maar heeft als nadeel dat warmte, vocht en co2 langer worden vastgehouden. Goede ventilatie is daarom belangrijk. Het nieuwe product van Orcon biedt uitkomst: “De nieuwe HRC-225 balansventilator met warmteterugwinning biedt optimale ventilatie en is speciaal ontwikkeld om in kleine ruimtes, grote prestaties te leveren.” Deze toepassing maakt het gebruik in appartementen, studentenwoningen en renovaties interessant en biedt hoog comfort, een gering formaat en een gezonde leefomgeving.

Ventilatormotoren voor goed binnenklimaat

De ventilatoren, voor het regelen van de toe- en afvoerlucht, zijn voorzien van energiezuinige EBM-Papst motoren met achterovergebogen schoepenwielen die door middel van dipswitches éénmalig worden ingesteld op de juiste luchthoeveelheid. Het toestel heeft een volledige bypass. In de zomer komt er daardoor frisse lucht in de woning en wordt verdere verwarming voorkomen. De RF CO2-sensoren houden automatisch de luchtkwaliteit in de gaten.

 

Gerelateerde artikelen