Automatische drukkalibratie en -registratie maakt het installateur gemakkelijk

Erik op 1 juni 2017 | 2 minuten leestijd
Voor een verbeterde nauwkeurigheid van kalibratie is goede apparatuur onmisbaar. Wanneer de gegevens automatisch worden geregistreerd, wordt het werk van de installateur daarbij een stukje eenvoudiger. Fluke maakt het mogelijk met de 729 automatische drukkalibrator.

Doordat dit nieuwe product van Fluke de druk meet en deze gegevens automatisch registreert, is andere apparatuur niet meer nodig. Daarnaast wordt de herhaalbaarheid verbeterd en is het gehele kalibratieproces vereenvoudigd.

Voor het onderhoud in procesinstallaties is de kalibratie van drukinstrumenten essentieel. Hierbij ligt ook de nadruk op nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Fabrikant Fluke ziet veel voordelen in het nieuwe product: “Met de robuuste, draagbare 729 kunnen technici gemakkelijk een doeldruk invoeren en pompt de kalibrator automatisch naar de gewenste ingestelde waarde. De interne besturing voor fijnafstelling stabiliseert de druk op de vereiste waarde, wat nauwkeurigere resultaten oplevert en het kalibratieproces versnelt.”

De 729 drukkalibrator heeft een automatische drukopbouw en -regeling voor meerdere tests tot 300 psi. Hierbij kunnen gebruikers de testsjabloon invullen en de 729 pompt automatisch en documenteert een meerpunts-drukkalibratietest.

Platform en app

De gebruiker kan gebruik maken van de Fluke Connect betrouwbaarheidsplatform die Fluke heeft ontwikkeld. Dit platform geeft de installateurs de mogelijkheid om kalibraties op afstand te bewaken door middel van een app. “Hiermee kunnen ze ook drukmetingen beheren, opslaan en delen en gebeurtenissen loggen. Gedocumenteerde kalibratieresultaten kunnen worden geüpload naar de optionele DPC/Track2-software voor kalibratiebeheer, om instrumentatie gemakkelijk te beheren, een planning voor tests en rapporten te maken en kalibratiegegevens te organiseren.”

 

Gerelateerde artikelen