​Auto opladen terwijl je aan het rijden bent

Erik op 13 augustus 2015 | 2 minuten leestijd
Je elektrische of hybride auto opladen terwijl je aan het rijden bent. Nieuwe technologieën maken dit mogelijk en Groot-Brittannië heeft de primeur. Het Britse ministerie van Transport start dit jaar nog met het testen van de technologie.

Door snelwegen uit te rusten met de nieuwe technologie is het mogelijk om elektriciteit door de lucht te transporteren naar auto’s die over het wegdek rijden. Hierdoor kunnen emissievrije auto’s een stuk langer doorrijden voordat ze aan een laadpaal moeten.

Andrew Jones, minister van Transport, is enthousiast over de mogelijkheden: “De overheid maakt 500 miljoen pond vrij in de aankomende vijf jaar, zodat Groot-Brittannië leidend blijft in deze technologie. We blijven op deze manier op zoek naar mogelijkheden om milieuvriendelijke auto’s toegankelijk te maken voor families en bedrijven.”

De tests beginnen later dit duren en gaan ongeveer 18 maanden duren. Het gaat hier om het uitrusten van auto’s en afgesloten wegen met de benodigde apparatuur, het testen van de technologie en het monitoren van de resultaten. Mochten deze resultaten positief zijn, dan zal het onderzoek zich voortzetten op bestaande snelwegen.

Nederland

Ook al heeft Groot Brittannië de primeur in deze technologie, in Nederland wordt ook al onderzoek gedaan naar zogeheten ‘Smart Highways’, waarbij al rijdend opladen ook tot de mogelijkheden behoort.

Lees ook: Energie opwekken met autobanden.

Gerelateerde artikelen