​Ario: lamp bootst licht van de zon na

Erik op 4 november 2015 | 2 minuten leestijd
Velen van ons spenderen vele dagen binnen, onder statisch licht. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat dit negatieve gevolgen heeft voor onze stemming, immuunsysteem, welzijn en kwaliteit van onze slaap. Sinds kort staat er een vorm van verlichting op Kickstarter die dit probleem moet verhelpen. Ario: verlichting die gedurende de dag het licht van de zon nabootst.

Ario is een slimme lamp, verbonden met Wi-Fi, die jouw natuurlijke ritme leert en de verlichtingspatronen daarop afstelt. Ario maakt gebruik van LED-verlichting en verbinding met het internet om je huis, op elk moment van de dag, van optimale verlichting te voorzien.

Statisch en kunstmatig licht gooit ons natuurlijke ritme in de war, met de eerder beschreven gevolgen van dien. Onderzoek wijst uit dat we op verschillende momenten van de dag, verschillende types licht nodig hebben. Zo is blauw licht in de ochtend voordelig, om op een goede manier wakker te worden. In de avond is ‘warm’ licht juist van belang, om het lichaam voor te bereiden op de nacht. Ario voorziet hierin.

Hoe werkt het?

De lamp is simpel in gebruik. Je plugt hem in, verbind hem met het internet via een simpele app op je telefoon en de Ario doet de rest. In de dagen na installatie ontwikkelt de lamp een verlichtingsschema die in jouw behoeften voorziet.

Voordelen

Ario brengt, volgens de makers, vele voordelen met zich mee. Het verbetert je slaapritme, zorgt ervoor dat je ’s ochtends op natuurlijke wijze opstaat en bevordert je focus, productiviteit en gezondheid.

De behoefte voor een dergelijke lamp is in ieder geval groot. Met nog 43 dagen te gaan heeft Ario het streefbedrag van 50,000 dollar al ruim overschreden.

Gerelateerde artikelen