App maakt bediening alarmerings- en schakeltaken eenvoudig

Erik op 12 januari 2017 | 2 minuten leestijd
Bedieningen van alarmerings- en schakeltaken moet gemakkelijk zijn. Dat moet ook de gedachte zijn geweest van Phoenix Contact toen zij het compacte meldsysteem TC Mobile I/O X200 ontwikkelde. Dit systeem werd speciaal ontwikkeld voor alarmerings- en schakeltaken en is nu uitgevoerd met een app.

Door deze app, voor iOS en Android-apparaten, zijn bijvoorbeeld pompen en buitenverlichting makkelijk op afstand te bedienen. De app heeft als groot voordeel dat er geen sms meer hoeft te worden geschreven. Dit komt de bedieningscomfort tegemoet. “De handmatig opgevraagde of periodiek gegeven statusupdate geeft een overzicht van de communicatiekosten. Alarmeringen worden zoals gebruikelijk via sms en e-mail verzonden,” legt de ontwikkelaar uit. Als de gebruiker (tijdelijk) geen internetverbinding heeft, blijft de bereikbaarheid hoog. 

Kosten omlaag

“Met de nieuwe firmware 2.0 kunnen de uitgangen van het meldsysteem met de telefoon worden geschakeld, zonder dat dit kosten veroorzaakt.” Inkomende gesprekken worden door het apparaat herkend, maar niet beantwoord. “Daarnaast kan de schaal van analoge ingangen worden veranderd en kunnen zij van een eenheid worden voorzien. Het apparaat zet het gemeten sensorsignaal automatisch om naar de daadwerkelijk gemeten meetwaarde.” Met als voordeel dat de extra sms-opdrachten het configureren in het veld overbodig maken. De gebruiker kan de opdrachten gebruiken om het apparaat opnieuw te starten of om de tijd handmatig aan te passen waarbij het geen probleem vormt om de analoge drempelwaarden dynamisch te corrigeren. 

Gerelateerde artikelen