Altijd het juiste formaat door BIM

BIM wordt in de installatie- én bouwbranche steeds belangrijker. Net zoals goede ventilatie in zowel huizen als gebouwen. Voor installateurs en architecten is het daarom prettig als er parametrische verrijkte modellen voor BIM beschikbaar zijn. Daar speelt Soler & Palau, producent van ventilatoren, WTW-units en luchtbehandelingskasten, nu op in door haar producten in diverse tekenformaten aan te bieden.

De producten van Soler & Palau boden al langer 2D of 3D-modellen in AutoCad, Inventor, Step en meer aan. BIM wordt hier nu aan toegevoegd. “Deze zogenaamde ‘families’ kunnen vanuit de Revit-bibliotheek worden ingeladen in een model.” Het model kan nu plattegronden, doorsneden, hoeveelheden, niveaus en 3D-presentaties voor verschillende disciplines genereren. 

Altijd het gewenste formaat

Installateurs en adviseurs kunnen tijdens het ontwerpen en uitvoeren direct over het gewenste formaat beschikken. Dat gaat op voor iedere product van de leverancier. “De Revit-families van S&P zijn direct te downloaden via de online selectietool EasyVent op de website van het bedrijf én in de MagiCloud-bibliotheek.”

Gerelateerde artikelen