Altera start samenwerking met iwell, te beginnen met twee Cube batterijsystemen in Apeldoorn

Erik op 29 juni 2020 | 2 minuten leestijd
Vastgoedbelegger Altera heeft vandaag de eerste twee Cube batterijen van iwell in haar appartementencomplex aan de Molenstraat in Apeldoorn in gebruik genomen. Op korte termijn worden meerdere Cube batterijsystemen in gebruik genomen waaronder in Hilversum en Amersfoort.

Altera werkt blijvend aan het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille en werkt hierbij met strategische partners. De samenwerking met iwell biedt Altera de mogelijkheid om een slim energiesysteem van de toekomst in haar appartementencomplexen te plaatsen.

Door zonnepanelen te combineren met meerdere Cube-batterijen wordt het verbruik en opwek van energie met elkaar in balans gebracht en kan de zonne-energie ook worden ingezet als de zon niet schijnt. Cube is een ‘slimme’ batterij, die schone energie opslaat en weer levert op piekmomenten, als het energienetwerk zwaar wordt belast. Liftgebruik, elektrisch koken en laadpalen zijn hier voorbeelden van. Door die piekbelasting te verminderen, volstaat een lagere netaansluiting. 

Piekmomenten

Duurzame energie op de juiste plek, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid
Door de Cube in te zetten, kan duurzame energie op de juiste plek, op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid komen. De juiste hoeveelheid is belangrijk, omdat we zo ons energienetwerk niet hoeven in te richten naar de piekmomenten. Dat geldt op gebouwniveau, maar ook op wijkniveau, en zelfs landelijk en op Europees niveau. 

Erwin Wessels, CIO van Altera; ‘Dankzij deze samenwerking met iwell zorgen we niet alleen dat ons eigen bezit toekomstbestendiger wordt, het zorgt tevens voor een goed rendement op onze investeringen en we dragen zo ook nog eens bij aan het verduurzamen van de maatschappij in bredere zin.’

Vincent Ruijter, algemeen directeur van iwell: ‘Onze samenwerking houdt hier niet op. Samen met Altera kijken we hoe we meer bronnen kunnen koppelen aan het slimme energiesysteem, zoals bijvoorbeeld laadpalen. Hoe meer opwek en verbruikers worden toegevoegd, hoe meer flexibiliteit er ontstaat en hoe meer financiële en maatschappelijke waarde kan worden gecreëerd.’

Gerelateerde artikelen