Alklima zet de knop om tijdens vakbeurs VSK

Erik op 4 februari 2020 | 3 minuten leestijd
Alklima, specialist in koelen, verwarmen en ventileren en bovendien exclusief importeur van Mitsubishi Electric Living Environment Systems, is na vijf jaar afwezigheid weer terug op VSK. “De energietransitie vraagt om verschillende soorten oplossingen. Wij willen bezoekers van de beurs kenbaar maken wat ze met onze systemen kunnen. De knop moet en kan om. En daar kan Alklima mee helpen.”

Directeur Innovatie Erwin Tuijtel bij Alklima weet dat er in de branche nog veel vragen zijn over de energietransitie. “Toen we in 2014 voor het laatst op VSK stonden was de kreet ‘we moeten van het gas af’ nog nieuw. Ondertussen is het voor iedereen wel duidelijk dat de transitie doorzet. Maar er is nog veel onduidelijk over hoe we het moeten aanpakken. We krijgen dagelijks veel vragen uit de markt. Daarom willen we bezoekers van VSK enthousiasmeren, inspireren en van kennis voorzien. Want er is heel veel mogelijk. En er zijn meerdere oplossingen.” 

Knop om

Marketing manager Erwin Bonis vult aan. “Ons thema op de beurs is ‘Zet de knop om’. Want dat moet en dat kan. Veel gecertificeerde installateurs zijn nog op cv-installaties gericht en die vragen zich nu af wat ze klanten moeten adviseren. Wij hebben een aantal oplossingen om de gebouwde omgeving van het gas af te krijgen en willen installateurs uitleggen hoe ze die producten kunnen inpassen en monteren. Hoe ze met onze producten integraal kunnen ontwerpen.” 

Tuijtel: “Er is nog veel onbekend over warmtepompen bijvoorbeeld. En niet alles wat daarover wordt gezegd en geschreven klopt. op onze stand geven we een eerlijk beeld over wat er kan en hoe dat is in te passen.” 

Houten huisje

Bonis: “Neem bijvoorbeeld de Wattz Cube die we op VSk gaan presenteren. Dat is een compact houten huisje voor het buitendeel van de warmtepomp met geïntegreerde geluidsisolatie en één aanzuig- en uitblaasrichting aan één zijde. Daarmee wordt het buitendeel op een esthetische manier onderdeel van een tuin, schuur of schutting. We laten ermee zien dat er meer mogelijk is dan het aanleggen van warmtepompen op een grote industriële manier.” 

Om bezoekers te enthousiasmeren en te inspireren heeft Alklima bij de stand ook een eigen kennisplein ingericht waar dagelijks praktische sessies worden georganiseerd om kennis over te brengen. Bovendien verzorgd Alklima een aantal presentaties in de theaters op de beursvloer. “We houden het vooral heel praktisch en concreet”, zegt Tuijtel. “Zodat installateurs direct met ons kunnen meedenken.”  

“Als bezoekers naar huis gaan met het idee dat de knop om kan met de techniek die nu al voorhanden is, is de beurs wat ons betreft geslaagd”, sluit Bonis af. 

Gerelateerde artikelen