Afwateren is taak van perceeleigenaar

Erik op 12 april 2017 | 2 minuten leestijd
Op het moment dat het regent, moet het water dat in de tuin valt, worden afgevoerd zodat je voorkomt dat bestrating verzakt. ACO introduceert de EasyGarden Slimline roostergoot om het regenwater goed en snel af te voeren. Extra voordeel: de aluminium designrooster met een lichte kunststof onderbak is 6 centimeter smal.

“Een uitblinker in het terras.” Zo noemt ACO de noviteit. Waar goten normaal gesproken 13 centimeter breed zijn, is de EasyGarden Slimline slechts 6 centimeter breed. “Dit is dé oplossing voor het afwateren van regenwater in je tuin. Het moet soms nog landen bij particulieren, maar een perceeleigenaar is zelf verantwoordelijk voor al het water dat op zijn perceel valt en moet hiervoor ook zelf maatregelen treffen”, gaat ACO verder.

Afwateren is jouw taak

In Nederland is de perceeleigenaar verantwoordelijk voor het afwateren van regenwater, niet de gemeente zoals veelvuldig wordt gedacht. “In het verleden zochten we zo snel mogelijk het riool, tegenwoordig hebben wij er ook goede infiltratieproducten voor.”

Installateur en gebruiker

Door de klik- en lijmbare hulpstukken is de nieuwe roostergoot gemakkelijk te plaatsen waarbij de voetjes aan de koppelstukken voor verandering tussen de tegels zorgen. De goot kan worden aangesloten of het riool met 50, 60, 70 of 80 millimeter leidingmateriaal of op infiltratievoorzieningen. Om de goot gemakkelijk schoon te houden, kan deze worden uitgenomen voor reiniging. 

Gerelateerde artikelen