Achterovergebogen schoepen bij ventilator biedt efficiëntie

Een radiaal ventilator met achterovergebogen schoepen biedt wezenlijke hogere efficiëntie in vergelijking met dubbel aanzuigende radiaalventilatoren met schoepen die voorovergebogen zijn. Met die boodschap brengt ebm-papst de nieuwe enkel aanzuigende EC-ventilator met RadiCal waaiers in een scroll behuizing op de markt.

Het nieuwe product is zowel in woonhuisventilatie met en zonder warmteterugwinning te gebruiken. En die is volgens de leverancier een stuk efficiënter en stiller door de geoptimaliseerde spiraalbehuizing. “Wanneer er aan de inlaatzijde een FlowGrid wordt toegevoegd kan het geluidsniveau verder worden geoptimaliseerd,” legt de fabrikant uit.

 De RadiPac EC radiaalventilatoren maken gebruik van RadiPac Airfoil aluminium waaiers en zijn ontworpen voor gebruik in luchtbehandelingskasten. “De kubusvormige constructie is geoptimaliseerd zodat deze geen invloed heeft op de aerodynamica en akoestiek. Dankzij de geïntegreerde toerenregeling en MODBUS-RTU-interface past de RadiPac perfect bij elke vorm van klimaatregeling.

Ook voor de verwarmingstechniek is er een nieuwe ventilator: de VG 100 voor condenserende ketels. Deze ventilator heeft een vermogen bereik van 5-50 kW en is geschikt voor een snellere verwarming van water in combi-ketels. “De VG 100 overtuigt ook met een hoge energie-efficiëntie, een laag geluidsniveau en compacte afmetingen. Deze nieuwe ventilator voor condenserende ketels is de eerste ventilator in een nieuwe reeks modulaire gasventilatoren van ebm-papst.”

Gerelateerde artikelen