Academy moet kennis over warmtepomp verbeteren

Erik op 15 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Eerder schreven we op InstallatieProfs over de installateur die spoedig weer terug naar de schoolbanken moet om zich te laten bijscholen op het gebied van warmtepompen. De opkomst van deze pompen biedt voordelen, zoals meer werk, maar uiteraard moeten de Nederlandse installateurs wel in staat zijn de pompen goed te kunnen installeren.

NIBE speelt daar nu op in. Het bedrijf gaat kennis van warmtepompen delen via de NIBE academy. Het bedrijf noemt de groeiende belangstelling en de energietransitie als voornaamste redenen. De deuren van de nieuwe opleiding werden onlangs geopend, compleet uitgerust met een trainingsruimte. “In de NIBE Academy staan diverse warmtepompen werkend opgesteld, waaronder de onlangs geïntroduceerde lucht/water warmtepomp NIBE F2120 en de nieuwe ventilatielucht/water warmtepompen NIBE F730 en Savent. Zo kunnen bezoekers perfect zien hoe een warmtepomp in de praktijk functioneert en horen hoe ongekend stil de lucht/water warmtepompen NIBE F2040 en NIBE F2120 hun werk doen.”

Kennis delen

De NIBE Academy biedt diverse technische trainingen aan, met name op het gebied van installatie, inbedrijfstelling, storingsanalyse, projectontwikkeling, planning en werkvoorbereiding. NIBE wil ook andere marktpartijen uit Nederland en België uitnodigen om hun kennis over warmtepompen te delen. 

Gerelateerde artikelen