​ABB presenteert verbeterde dimmers voor leds en retrofit-leds

Erik op 22 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Ook al is ledverlichting immens populair, het dimmen van deze lampen is niet vanzelfsprekend en zorgt nog al eens voor problemen. ABB brengt twee nieuwe dimmers op de markt, die speciaal zijn ontwikkeld voor het dimmen van ledlampen en retrofit-leds.

Het gaat om de dimmer 6586-500, speciaal voor DIN-railmontage en de verbeterde 6523 U-102, voor montage in de inbouwdoos.

DIN-rail dimmer

De dimmer voor de DIN-rail is ontwikkeld in samenwerking met Busch-Jaeger en is uitermate geschikt voor moderne retrofit-leds. De 6586-500 is er compact (1 TE) en wordt in de elektrische verdeling gemonteerd. De dimmer is tevens geschikt voor 230V-halogeenlampen en laagvolt-halogeenlampen met inductieve of elektrische transformatoren.

Zogeheten MOS-FET-transistoren zorgen ervoor dat de dimmer geen geluid maakt. Vaak kampen dimmers met brom- of zoemgeluiden, maar daar heeft deze dimmer geen last van.

Dimmer voor inbouwdoos

De nieuwe 6523 U-102 dimmer dient als vervanger van de led-draaidimmer 6523 U. Deze nieuwste variant kan handmatig op zowel faseaansnijding of faseafsnijding worden ingesteld. Door de toevoeging van de faseafsnijding is de dimmer nu ook geschikt voor dimbare laagvolt retrofit-led-lampen met conventionele of elektronische transformatoren.

Gerelateerde artikelen