Aansluitkast vergroot levensduur elektronica in verlichting

Erik op 21 september 2016 | 2 minuten leestijd
​Het internet der dingen doet steeds meer zijn intreden en dat heeft veel voordelen, maar zorgt er ook voor dat apparatuur moet worden aangepast. In openbare verlichting wordt steeds meer elektronica geïnstalleerd. Daardoor hoeven lampen bijvoorbeeld niet constant aan te staan.

Het bedrijf ELEQ ziet een mogelijk probleem voor elektronica in openbare verlichting in bijvoorbeeld LED armaturen of detectie apparaten en komt ook direct met een oplossing. “Deze elektronica is gevoelig voor overspanningen, welke onder andere veroorzaakt kan worden door blikseminslag in of rondom de mast.” Bliksem kan de levensduur van de apparatuur aanzienlijk verkorten. “Om de levensduur van elektronica in de openbare ruimte te verlengen, heeft ELEQ een aansluitkast met Overspanningsbeveiliging Module (SPD) gemaakt.”

Voordelen aansluitkast 

Voordelen van de aansluitkast is dat het product kostenbesparend is in vergelijking met de SPD gemonteerd in de armatuur. Het onderhoud of vervangen kan daarnaast worden gedaan zonder een hoogwerker. De verlichting heeft een langere levensduur en een verbeterde footprint. “De SPD kan zo gemonteerd worden dat zodra iets mis is de verlichting uit gaat. Hierdoor hoeft alleen onderhoud gepleegd te worden op momenten dat het werkelijk noodzakelijk is.” De nieuwe aansluitkast is gebaseerd op een bekend LS-94 aansluitkasten in de markt. Als extra veiligheid zijn er geen losse componenten buiten de aansluitkast. 

Gerelateerde artikelen