​Aansluiting van EMCS bij de RVB BIM norm

Erik op 29 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Anderhalf jaar na de introductie van de European MEPcontent Standard (EMCS) is versie 3.0 inmiddels bijna klaar. Nieuw in de EMCS 3.0 is een beschrijving van regels voor families om te kunnen voldoen aan de RVB BIM norm.

De overheid schrijft op haar website: “De RVB BIM Norm beschrijft alleen de specificaties van de BIM-informatieproducten die u als opdrachtnemer moet leveren.” De EMCS is een standaard die uniforme kwaliteitscontent garandeert voor MEP-projecten. EMCS 3.0 moet zorgen voor een betere afstemming omdat deze is ontwikkeld met behulp van input uit de praktijk. Installateurs en fabrikanten hebben met het document meegelezen, en aan de hand van hun feedback leggen we momenteel de laatste hand aan de nieuwste versie van EMCS.

Regels voor families

In de vernieuwde EMCS is een beschrijving van regels voor families opgenomen om te kunnen voldoen aan de RVB BIM norm. Deze norm is opgesteld door het Rijksvastgoedbedrijf en beschrijft de specificaties van de BIM-informatieproducten die opdrachtnemers moeten leveren. Opgenomen in RVB BIM norm is onder andere welke materiële en ruimtelijke elementen moeten worden weergeven in het gebouwmodel, functiekoppeling en vereiste bestandsformaten. 

EMCS 3.0

Content gebouwd conform EMCS 3.0 voldoet aan deze norm, waardoor alle betrokken partijen in het ontwerp-, bouw- en beheerproces hiermee kunnen werken. Al deze content is te eenvoudig te downloaden. 

Gerelateerde artikelen