Aanduiding vluchtroutes met LED-noodverlichting

Erik op 18 september 2013 | 1 minuut leestijd
In noodsituaties is goede verlichting en aanduiding van vluchtroutes van levensbelang. Noodverlichting vormt dan ook een essentieel onderdeel bij het inrichten van een gebouw. Dit kan nu energiezuinig en duurzaam met LED-technologie.

Vluchtrouteverlichting moet zeker stellen dat de vluchtmogelijkheden kunnen worden herkend en gebruikt. LED-technologie biedt de installateur hierbij enkele voordelen. LED-verlichting gebruikt niet alleen veel minder stroom (en vereist dus minder accu of blijft langer branden), maar heeft bovendien een langere levensduur en daardoor minder onderhoud nodig.
 
Het Opbouw Noodverlichtingsarmatuur 5-7W (94000115) kan worden ingezet als decentrale noodverlichting voor vluchtwegen. Met de bijgeleverde pictogrammen ook als vluchtroute-aanduiding. Dit armatuur is geschikt voor permanent bedrijf, als galerijverlichting in een flat of kantoorgebouw.
 
Het betreft een IP65 opbouwarmatuur, geschikt voor montage op wanden en aan plafonds. Dankzij de ingebouwde accu kan het armatuur circa drie uur autonoom blijven branden.

Gerelateerde artikelen