50 keer douchen met 19 liter water

Erik op 22 maart 2016 | 2 minuten leestijd
​Veel douchen en weinig water gebruiken, hoeft nu geen toekomst muziek meer te zijn. Een Japanse startup heeft een douche ontwikkeld die voor 50 douchebeurten slechts negentien liter water gebruikt.

Doordat de douche, die de naam Hotaru heeft gekregen, een geavanceerde filter heeft, doucht de gebruiker niet in zijn eigen vuile water. Wanneer het water echt niet meer te gebruiken is, geeft de douche dat zelf aan.

Uitvouwbaar

De douche bestaat uit een plastic bak die 20 liter kan dragen, een uitklapbare nylon tent van 1,80 meter en een douchestang die een douchekop kan vasthouden. Terwijl je doucht verzamelt het afvoerputje het water en via een filter wordt het water opnieuw bruikbaar gemaakt. Een familie van drie personen kan de douche twee weken gebruiken met dezelfde 20 liter en bespaart daarmee meer dan 550 liter. 

Meeneembaar

Extra voordeel van de douche is dat deze kan worden ingeklapt en in ingeklapte toestand niet meer ruimte inneemt dan een grote koffer. Al weegt de douche dan 32 kilo. Zo heb je altijd een douche bij de hand. Ook als deze niet altijd voor handen zijn of als schoon water schaars is.

Binnenkort verkrijgbaar

De douche is nog niet te verkrijgen. Naar verwachting komt de douche voor het eerste op de markt in Californië aan het begin van 2017. De kosten voor de douche worden geschat op 3000 Amerikaanse Dollars. 

Gerelateerde artikelen