5 keer gemak voor de installateur

Erik op 8 februari 2017 | 3 minuten leestijd
Installateurs zijn niet vies van hard werken, maar een beetje gemak bij het werk, is nooit weg natuurlijk. Want waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

De innovatie van Nowi haalt uit de wifi-signalen niet alleen internet, maar ook energie. Deze zitten namelijk verstopt in de wifi-signalen. De elektromagnetische signalen worden door Nowi uit de lucht gehaald en door middel van een speciaal kastje omgezet in stroom. De sensoren hebben daardoor geen batterijen nodig. Het nieuwe product is voornamelijk handig voor Internet of Things producten zoals sensoren.

Reistijd wordt oplaadtijd

Ook tijdens het rijden naar jouw volgende klus kunnen accu’s worden opgeladen. Speciaal voor de blauwe L-Boxx met Bosch gereedschap is een mobiel oplaadstation ontwikkeld. Het product is gemaakt door Sortimo in samenwerking met Bosch. Extra voordeel is dat het oplaadstation gemakkelijk te integreren is in de bedrijfswageninrichting van Sortimo en te monteren aan de wand van het voertuig.

“De ‘Wireless Charging’ inleg houdt de Bosch Powertools en de bijhorende batterijen op hun plaats,” legt ontwikkelaar Sortimo uit. Wanneer het oplaadstation aan de wand wordt gemonteerd, dient het product als houder voor de L-Boxx. Het gereedschap wordt tijdens het rijden opgeladen waardoor er tijd kan worden bespaard omdat het klaar is voor gebruik bij aankomst op de locatie.

Goede software geeft gemak

Maar niet alleen accu’s maken onderdeel uit van het werk van installateurs. Met goede administratiesoftware werk je efficiënter. Een investering in goede software kan bedrijven, ook in de installatiebranche, verder brengen en administratieve werkzaamheden gemakkelijker en efficiënter maken. AGP biedt daarom verschillende professionele software-oplossingen om bedrijven te helpen bij hun administratie.

Bescherm die vingers!

Administratie is onderdeel van een gezond (installatie)bedrijf, maar zonder vingers wordt installeren, maar ook het bijwerken van de software vrijwel onmogelijk. Daarom bieden onverwoestbare handschoenen uitkomst. Deze handschoenen zijn veilig en het bieden gemak.

Snacktijd!

Na een lange en succesvolle dag hunker je naar een lekkere snack, maar helemaal naar de kast lopen, daar heb je geen zin in. Kom op nou, je hebt de hele dag al gewerkt! Dat doen elektromonteurs toch anders? Dit is de oplossing. Zo neem je jouw werk mee naar huis en heb je altijd een snack paraat.

Gerelateerde artikelen